Home

Even voorstellen

Nieuws

Sportmassage

Welnessmassage

Lomi-Lomi-massage

Indiase hoofdmassage

Indiase hoofdmassage

Medical Taping

Tarieven

Contact

Inspratie
 


De definitie van sportmassage: ‘het toepassen van een complex van handgrepen op een (ontbloot) en ontspannen lichaamsdeel van een gezonde sporter’.

Voor sporters

Sportmassage stimuleert de doorbloeding van de spieren. Afvalstoffen worden sneller uit de spieren afgevoerd, een sneller herstel is mogelijk. Sportmassage kan ook preventief worden toegepast, als onderhoudsbeurt voor je spieren, om blessures te voorkomen. Sport-massages worden vaak gebruikt in de voorbereiding op een wedstrijd of zware fysieke belasting om er voor te zorgen dat je optimaal aan de start staat.

Maar ook voor niet-sporters

Ook door dagelijkse activiteiten kunnen klachten ontstaan. Dit komt bijvoorbeeld door een verkeerde werkhouding, stress of andere redenen. Als niet-sporter kunt u bij de sportmasseur terecht voor klachten als gevolg van rugpijn, RSI of stijve spieren. Sportmassage heeft een ontspannende werking op het lichaam, daarom is het ook voor niet-sporters een aanrader.

Evenwicht

Het lichaam functioneert als eenheid waarop krachten, zowel lichamelijk als geestelijk, inwerken. Als het evenwicht in het lichaam verstoord wordt door belasting, kunnen verschillende reacties ontstaan. Bijvoorbeeld vermoeidheid, spierpijn, slechte doorbloeding, verhoogde spanning, stijfheid, kramp of vochtvorming.

De sportmasseur

De sportmasseur geeft door middel van diverse massagetechnieken prikkels aan het lichaam. Deze prikkels brengen reacties teweeg die leiden tot herstel van het evenwicht in het lichaam. De ongewenste reacties verminderen of zullen in zijn geheel verdwijnen. De sportmasseur werkt preventief en voorkomt het ontstaan van blessures.

Gezond

Sportmassage gebeurt op een gezond lichaam. De behandeling van blessures gebeurt door een arts of fysiotherapeut. Zij laten een eventuele nabehandeling vaak over een sportmasseur. De sportmasseur kan bijvoorbeeld een ondersteunende tape/bandage aanleggen en door massages de spieren in conditie houden.