Home

Even voorstellen

Nieuws

Sportmassage

Welnessmassage

Lomi-Lomi-massage

Indiase hoofdmassage

Hotstone

Medical Taping

Tarieven

Contact

Inspratie

 

Medical taping

 

Medical Taping is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstellen van de blessure door middel van elastische tape. Spieren verzorgen mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Door het gebruik van het Medical Taping Concept worden de spieren ondersteund zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

 

Medical taping is de langverwachte opvolger van de conventionele sporttape. Gewone sporttape beperkt de bewegingsmogelijkheden van een spier of gewricht. De sporttape wordt onder druk aangebracht, dit met nadelige gevolgen voor de bloedtoevoer, lymfeafvoer en de beweeglijkheid. Het herstel van een blessure duurt hierdoor onnodig lang.

De elastische tape die we bij Medical Tapinggebruiken ondersteunen de weefsels en gewrichten in hun functioneren. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. Met Medical Taping kan je op een geheel natuurlijke wijze bewegen. Terwijl je sport of werkt, werkt jouw lichaam zelf aan het herstel.

 

Medical Taping is geschikt voor de behandeling van zeer uiteenlopende klachten. Onder andere:

* de nabehandeling van blessures en of klachten,

* het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook   

   bloeduitstortingen),

* het corrigeren van een verkeerde houding,

* voor het behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog),

* verlichting bij  bijvoorbeeld hoofdpijn behoort tot de mogelijkheden